Grijparm metaal
Wij verwerken al uw metaal afval

Laat een container wegzetten, vul hem en wij komen hem vol weer ophalen en zorgen voor de vewerking

Onze geschiedenis

In 1926 starte Klaas Hoebeke (Bijnaam de Tobber) met het ophalen van ijzer, lompen en beenderen, omdat zijn huidige  werk als kokkelgraver in de oosterschelde vanwege reuma niet meer ging. In die tijd reed hij met de hondekar langs de deuren om spullen op te halen. Zijn zoon Anton (Bijnaam van de Tobber) zette de werkzaamheden voort en bouwde een vaste klantenkring op van bedrijven en particulieren. Toen Anton ouder werd en de grotere bedrijven wilde gaan afstoten, kwam Anton zijn neef Kees Hoebeke op het idee om de zaak voort te zetten. Kees, voorheen werkzaam als monteur bij een mosselbedrijf, zag zijn kans om de metaalhandel verder uit te bouwen. Eerst werd er een lokatie gehuurd in 1994, vervolgen is het bedrijf verhuist naar een stuk eigen landbouwgrond, waar het werd gedoogd.

In 2000 werd er als gevolg van de steeds strengere milieu eisen een stuk bouwgrond gekocht op het industrieterrein, dit is tevens ook de huidige lokatie. Destijds is zoon Rinie in de zaak gekomen en werd er met behulp van vrienden en familie een loods in elkaar gelast en overeind gezet. 

Dit was de laatste stap richting het opzetten van het bedrijf in de krab en inmiddels is metaalhandel Hoebeke een begrip in Yerseke en omgeving. Vaak horen wij dan ook van klanten dat wij de gezelligste metaalhandel zijn van Zeeland.

Algemene voorwaarden

Privacy policy